The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

FAQ

Veelgestelde vragen over Les in beeld

Wat is 'Les in beeld'? 

Les in beeld is een handig platform voor leerkrachten, een verzamelplaats van thematisch beeldmateriaal en inhoudelijke werkvormen voor in de klas.


  • Voor zowel kleuter-, lager als middelbaar onderwijs vind je er themaopdrachten en korte films die je gebruikt om de sleutelcompetenties van je leerlingen te ontwikkelen.

  • Aan de hand van de onderwerpen die jij in de klas behandelt, vind je met een handige zoekfunctie geschikt beeldmateriaal met bijbehorende opdrachten, tools en activiteiten.

  • Vind kortfilms ter illustratie of als startpunt voor groepsgesprekken, doe-opdrachten en meer.


Zoek meteen opdrachten en films aan de hand van een thema. Klik in het menu op 'zoek opdracht' of 'zoek film' en ga aan de slag!


Hoe maak ik een account aan? 

Klik rechtsboven op de gele knop 'inloggen' vervolgens kies je onderaan de pagina 'registreren'. 


Waar vind ik het aanbod opdrachten? 

Klik in het menu op 'Zoek opdracht'. Daar vind je een overzicht van alle films die je kan bekijken na aankoop van een jaarabonnement op 'Les in beeld'. 


Waar vind ik het filmaanbod? 

Klik in het menu op 'Zoek film'. Daar vind je een overzicht van alle films die je kan bekijken na aankoop van een jaarabonnement op 'Les in beeld'. 


Hoe huur ik een (kort)film?
Alle kortfilms zijn afspeelbaar na aankoop van een jaarabonnement. voor 30 euro per jaar krijgt jouw klas toegang tot het volledige platform: alle kortfilms, thematische groepsgesprekken en doe-, maak- en schrijfopdrachten. Hebben je collega-leerkrachten ook interesse om met Les in Beeld aan de slag te gaan? Als school betaal je maar 100 euro per jaar voor een totaal van 15 accounts. Dat is een korting van meer dan 75%. Mail voor meer info over deze formule naar lesinbeeld@jeugdfilm.be


TIP! Neem een klein abonnement om te proeven van het aanbod en overtuig daarna je directie. Je krijgt de 30 euro gewoon terugbetaald.


Hoeveel kost een abonnement op Les in beeld? 
Je betaalt als leerkracht 30 euro per jaar om toegang te krijgen tot het ganse aanbod kortfilms en opdrachten. Het is ook mogelijk een abonnement aan te kopen voor de hele school. Deze kost 100 euro per jaar (max. te gebruiken door 15 leerkrachten). Overtuig dus zeker je directie en krijg je 30 euro terug. 
Mail voor meer info over deze formule naar lesinbeeld@jeugdfilm.be


Ik kocht reeds een abonnement op 'Les in beeld', maar nu wil de directie een abonnement voor de hele school kopen. 
Geen probleem! Je krijgt je 30 euro teruggestort als je jouw directie overtuigd een scholenpas te kopen. Stuur een mailtje naar lesinbeeld@jeugdfilm.be. 


Hoe lang zijn de films beschikbaar?

Alle kortfilms zijn beschikbaar t.e.m. 30 juni. Je hebt toegang tot de films na aankoop van een filmpas. Deze pas is geldig gedurende het huidige schooljaar.


Hoe vind ik een film geschikt voor een bepaalde leeftijd? 

Op de pagina 'zoek film' vind je in de linkerkolom enkele filterfuncties. Selecteer hier de leeftijd waarvoor je een aanbod zoekt. Deze leeftijden zijn een bodemleeftijd. De films kunnen zeker ook bekeken worden door iedereen ouder!


Kan ik films vanuit het buitenland bekijken? 
Nee, helaas zijn de films alleen beschikbaar in België. 


Hoe weet ik in welke taal de film zal zijn? 
Dit kan je nagaan op de filmpagina’s van de films. In de rechterkolom vind je alle info. 


Wat kan ik zonder account bekijken?  
Zonder account kan je alleen zoeken naar films en ons aanbod ontdekken. Om een film te bekijken, moet je inloggen en een filmpas kopen. 


Op welke apparaten kan ik zien?

Op alle apparaten met internet. Je surft naar lesinbeeld.be en speelt de film daar af. Als je de film opstartte op het ene apparaat, kan je perfect later inloggen op een ander apparaat om de film verder af te spelen.


Kan ik de film casten naar mijn Google Chromecast?

Ja, dat kan, als je met het apparaat (computer, gsm, tablet, ...) op dezelfde wifi als de Chromecast bent ingelogd. Indien chromecasten met een van je mobiele apparaten niet lukt, probeer dit dan vanop je computer vanuit een Chromebrowser. 

Vind je geen antwoord op je vraag?


Neem contact met ons op! 
Mail naar lesinbeeld@jeugdfilm.be